Meer informatie Referenties Wat doen we Naar de homepage Werkenergieanalyse
 

Als nulmeting voor het traject zette Klaasje de Werkenergieanalyse in. “Hier kwam heel duidelijk uit naar voren dat de balans tussen mijn energiegevers en -nemers was verstoord”, vertelt Sonja. “Om dat zwart op wit te zien, was best confronterend. Maar het maakte ook helder dat er écht iets moest gebeuren. Samen met Klaasje heb ik mijn leerdoelen voor de komende weken bepaald, waarin zij mij actief heeft begeleid. Onder andere op het gebied van timemanagement hebben we flinke stappen gemaakt. Want hoewel mijn agenda in verhouding altijd vrij leeg was, had ik het iedere dag razend druk. Ik werkte in de waan van de dag, rende van hot naar her en was constant bezig brandjes te blussen. Hoewel de kwaliteit van de woonvorm hier niet onder leidde, kwamen we als organisatie niet verder. Klaasje leerde me om prioriteiten te stellen, om beter te plannen én om hieraan vast te houden. Mijn dagen zijn hierdoor veel meer gestructureerd, wat heel prettig werkt.”

In het verlengde hiervan werd ook Sonja’s rol als teamleider aangepakt. “Ik was – door de situatie – te gemakkelijk bereikbaar voor mijn team”, vertelt ze. “Echter was ik me daar onvoldoende van bewust. Ik zat altijd in het zicht. Iedereen liep mijn kantoor in en uit en van alles werd op mijn bureau neergelegd, omdat ik het toch wel oploste. Daar is in de nieuwe situatie verandering ingekomen. Samen met Klaasje heb ik mijn kantoor opnieuw ingericht, waardoor ik niet meer in het zicht zit. Daarnaast gebruik ik nu heel consequent mijn ‘niet storen’ bordje, waardoor de drempel om ‘zomaar’ even binnen te stappen, is verhoogd.”

Inmiddels is het traject met Klaasje afgerond. Sonja kijkt er met een zeer goed gevoel op terug. “De afgelopen weken heb ik de handvatten gekregen om mijn functie verder vorm te geven. De basis voor een succesvolle woonvorm is hiermee gelegd; aan mij te taak om dit verder in te vullen. Ik heb mijn rol weten te pakken en zit weer in de juiste flow. Ik ben duidelijker in mijn leidinggeven én heb mijn doelen inzichtelijk, wat ook erg prettig is voor de werkvloer. Toen ik half november de Werkenergieanalyse weer invulde, bleken mijn energienemers – in plaats van veel rood en een klein stukje groen – nu meer dan de helft groen en slechts een klein stukje rood te scoren. En dat na slechts 2,5 maand tijd. Daar ben ik ontzettend trots op.”


Sonja Agema - van Oostrom
Teamleider Zorg
STMR
Logo STMR