Meer informatie Referenties Wat doen we Naar de homepage Werkenergieanalyse
 Het opnieuw verdelen van onze taken en verantwoordelijkheden bleek een gouden greep
 
Al enkele jaren rommelde het binnen de facilitaire dienst op de verpleegafdeling van het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Doordat taken en verantwoordelijkheden deels centraal en deels decentraal werden geregeld, zaten er teveel kapiteins op één schip. En dat kwam de werkbaarheid niet ten goede. Klaasje bracht daar verandering in.

In 2013 stapte zij heel neutraal onze afdeling binnen. Gedurende twee weken heeft zij zich een beeld gevormd van de circa tachtig medewerkers, hun taken en verantwoordelijkheden en de interne processen, waarna ze een intensief traject met ons is gestart. Een reorganisatie volgde en er werd een aantal kartrekkers geselecteerd – waarvan ik er één was – waarmee Klaasje een verandertraject is gestart.


Klaasje heeft er in ruim anderhalf jaar tijd voor gezorgd dat de facilitaire dienst vast onderdeel ging uitmaken van de verpleegafdeling en dat taken en verantwoordelijkheden opnieuw werden vastgelegd. Ze heeft ons actief begeleid in hoe we met bepaalde situaties moeten omgaan en hoe we van ons team weer een (h)echt team konden maken. Aanvankelijk waren veel mensen terughoudend/bang voor verandering, maar nu zit eindelijk iedereen op zijn plek.

Daan van den Bersselaar
Medewerker serviceteam etage
C St. Elisabeth ziekenhuis Tilburg