Meer informatie Referenties Wat doen we Naar de homepage Werkenergieanalyse
 

Ik heb mijn rol weten te pakken en zit weer in de juiste flow

Een overname, fusie of splitsing van een zorgorganisatie is niet zonder gevolgen. Zorgmedewerkers krijgen te maken met andere rollen, taken, competenties en ook de manier van leidinggeven verandert. Dit biedt nieuwe kansen, maar ook grote uitdagingen. Dat erkent ook Sonja, teamleider van een Gelderse zorgorganisatie die begin 2016 werd opgesplitst.

De oude huisvesting van de zorgorganisatie maakte plaats voor twee nieuwe gebouwen, waarin een woonvorm en wooncentra zijn ondergebracht. Sonja staat aan het hoofd van de woonvorm, waar in totaal 32 bewoners een prettige oude dag wordt geboden. “Van meet af aan loopt het kleinschalig woonconcept als een speer”, vertelt Sonja. “Waar de organisatie dacht dat we een jaar de tijd zouden hebben voor de implementatie van de woonvorm, hebben we al na enkele maanden een opnamestop moeten invoeren omdat we één en ander organisatorisch niet meer gebolwerkt kregen.” De overstap van een verpleegafdeling naar een woonvorm bleek geen gemakkelijke, vertelt ze. “Kleinschalig wonen vraagt een totaal andere aanpak dan een verpleeghuis. Zowel personeel als bewoners moesten wennen aan de nieuwe situatie. Ik was daardoor constant bezig om alle ballen in de lucht te houden, met als gevolg dat ik niet aan mijn echte taken toekwam: het team sterk genoeg te maken om de nieuwe woonvorm te dragen én te leiden, conform de visie van de organisatie. Hoewel ik nog altijd veel plezier had in mijn werk, wist ik dat ik dit niet zou volhouden. Ik zat ruim in mijn overuren en het ontbrak me aan tools om mijn nieuwe taak vorm te geven. Ook de organisatie verwachtte een andere leidinggevende op de woonvorm, wat (nog) niet helemaal zichtbaar werd.”

Totdat loopbaancoach en interimmanager Klaasje Oosterloo in beeld kwam, die veel ervaring heeft in soortgelijke trajecten. “Na een uitgebreid introductiegesprek heb ik - tijdens mijn zomervakantie – de situatie even goed laten bezinken”, vertelt Sonja. “Want wilde ik dit traject wel ingaan? Met iemand die hele dagen met me mee zou lopen? Aan wie ik mijn acties zou moeten verantwoorden? Na alle voors en tegens te hebben afgewogen, besloot ik mijn schouders eronder te zetten. Waar ik achteraf ontzettend blij mee ben.”

Lees verder op de volgende pagina


Sonja Agema - van Oostrom
Teamleider Zorg
STMR